, , , , , , , , ,

Anaya Shinrin Yoku Gids Opleiding

In september 2019 start de Anaya opleiding tot Shinrin Yoku Natuur Gids.

In de opleiding tot Shinrin Yoku Gids leer je de basis principes van Shinrin Yoku en hoe je deze overbrengt op anderen.

Inhoud

De opleiding bestaat uit vijf zaterdagen waarin de kennis van het Shinrin Yoku gedachtegoed wordt overgedragen en individuele coaching (3 sessies van 1 uur).

De diverse technieken van Shinrin Yoku komen aan bod: de leer rondom de vijf zintuigen en de relatie met de natuur, natuurmeditatie technieken, kennis van de natuur, inzichten hoe je je verbindt met de natuur en hoe je dit overbrengt op anderen en je leert hoe je groepen begeleidt. Oefeningen en inzichten worden ook overgedragen door middel van een klein werkboek dat bij aanvang van de opleiding wordt uitgereikt.

De individuele coaching richt zich op jouw specifieke toegevoegde waarde als Shinrin Yoku Gids en hoe je die vorm kan geven in je eigen Shinrin Yoku wandelingen. Hiervoor schrijf je drie keer een korte reflectie op je ervaringen met Shinrin Yoku en de wijze waarop je er in de toekomst verder mee wil. Anaya kiest bewust voor deze individuele benadering omdat jij tenslotte degene bent die straks als gids met deelnemers de natuur in trekt!

Het is een jaaropleiding waardoor alle seizoenen aan bod komen. Tevens variëren de locaties waar de opleiding plaats vindt zodat je ontdekt en leert wat de uitwerking is van verschillende natuurlijke omgevingen op de wijze waarop je Shinrin Yoku vorm kan geven.

Natuurlijk ga je ook oefenen. Dat doen we eerst met elkaar. De groep is bewust klein (maximaal 8 deelnemers) om er zo zorg voor te dragen dat er ruimte en aandacht is voor de ontwikkeling van de deelnemers. Ook dien je tijdens de opleiding twee keer zelf een groep te begeleiden als onderdeel van het leerproces. In de individuele coaching bespreken we hoe dat is gedaan, wat je daar van hebt geleerd en hoe je jezelf verder kan ontwikkelen.

Na de opleiding ben je in staat groepen te begeleiden op je eigen unieke wijze en het Shinrin Yoku gedachtegoed over te dragen aan anderen. Na afloop en goed vervolg krijg je een Anaya Shinrin Yoku Natuur Gids certificaat.

Data

De opleiding start in september 2019, de vijf dagen vinden plaats op een zaterdag van 10.00 – 16.00 uur. De data zijn als volgt:  28 september, 14 december, 28 maart, 2 mei en 20 juni. De coaching vindt verspreid plaats tussen september en juni. Precieze data en tijdstip voor de coaching wordt in overleg vastgesteld.

Kosten

De kosten voor de opleiding zijn 995 euro (excl BTW). Dat is inclusief de 3 coaching sessies ter waarde van 270 euro. Thee en een kleine versnapering op de zaterdagen is inbegrepen. Je kunt je nu inschrijven voor deze opleiding! Wie zich inschrijft voor 1 juni 2019, krijgt 50 euro korting en betaalt dus 945 euro (excl BTW).

Voor wie?

De opleiding is interessant voor mensen die meer van de natuur willen weten en willen ervaren wat het wandelen in de natuur met hen doet, zelf Shinrin Yoku wandelingen willen geven of dit willen integreren in bijvoorbeeld hun natuurwandelingen of voor deelnemers die naast de workshops die ik geef meer verdieping zoeken in het Shinrin Yoku gedachtegoed. Voorkennis is niet vereist.

Informatie en inschrijven

Mocht je meer informatie willen stuur dan een mail of bel: 0628127143. Wil je je inschrijven? Stuur dan een mail waarin je meldt dat je graag deelneemt aan de Anaya Shinrin Yoku Gids Opleiding. Je ontvangt dan een bevestigings mail (zolang er natuurlijk plek is!) voor deelname.